معرفی انگور فرنگی سیاه و خواص درمانی آن
ضد سیاه سرفه و بازکننده گرفتگی صدا، مسکن سردردهای یک طرفه و ضد میگرن، ضد یرقان و مفید برای ناراحتیهای مجاری ادرار و مثانه، برطرف کننده اختلالات گردش خون در یائسگی و ضد التهاب مخاط دهان
نویسنده: صمصام صانعی
توجه:
نام دیگر انگور فرنگی سیاه قرهقات میباشد که با گیاه قراقاط فرق دارد.نام علمی:
Ribes nigrum L.، نام فرانسه Cassissier و نام انگلیسی آن Black currant میباشد. نامهای دیگر آن به فارسی، عربی و در کتب طب سنتی، انگور فرنگی سیاه، ریباس اسود، هاموش و قرهقات نامیده شده است.تیره گیاه:
انگورک Saxifragaceaeنوع گیاه:
درختچهمشخصات ظاهری:
درختچهای است به ارتفاع حدود 150 سانتیمتر گاهی موارد بیشتر با ساقهای خاکستری رنگ، برگهای آن قلبی شکل، نوک تیز و با دمبرگ دراز و گلهای آن متمایل به رنگ سبز یا ارغوانی میباشند. میوهاش به ابعاد یک نخود معمولی و رنگ آن سیاه است.طبیعت میوه:
طبق نظر حکمای طب سنتی سرد و خشک است.رویش جغرافیایی:
اغلب در جنگلها و عمق درههای جنگلیِ مرطوب اروپا انتشار دارد. این درختچه به ندرت در نواحی جنگلی شمال ایران رویت شده است.ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در میوه، اسانس و برگها:
ویتامین C و B کمپلکس، قند، مواد رنگی، مواد ضد عفونی کننده، مالیک اسید، سیتریک اسید، پکتین، تارتاریک اسید، نوپینن، السابینن، دیکاریوفیلن و اسانس روغنی فرّار در آن مشخص شده است.بخش مورد استفاده:
میوه. در ضمن برگ گیاه نیز خواص دارویی دارد.نحوه مصرف:
میوهی رسیده مصرف خوراکی دارد.خواص درمانی:
ضد سیاه سرفه و بازکننده گرفتگی صدا، مسکن سردردهای یک طرفه و ضد میگرن، ضد یرقان و مفید برای ناراحتیهای مجاری ادرار و مثانه، برطرف کننده اختلالات گردش خون در یائسگی و ضد التهاب مخاط دهان میباشد. در ضمن برای روماتیسم، نقرس، آرتریت، تصلب شرائین، گلودرد، حبس البول، عرق کردن زیاد، خونریزی از لثه، هپاتیت و دل درد نیز مفید است.منبع مقاله :
صانعی، صمصام؛ (1395)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}